Spontan ferie: Hvor skal du dra?

Innlegget er sponset

Vi har vel alle vært ute for å finne oss selv i situasjonen hvor vi ønsker oss langt bort. Vi drømmer om varme sommerkvelder, langstrakte strender og billig mat. 

Når man skal dra på spontantur er det ofte ikke like viktig hvor man drar. Det er ofte veldig lurt å finne en billig restplass for å få reist av gårde så raskt som mulig. 

Spania

Lite overraskende nok tilbys det en god rekke restplasser til Spania. Dette er nok blant annet fordi dette er et svært populært reisemål, og det er alltid noen ledige plasser som kan kapres for en billig penge. 

Dersom man kan reise på kort varsel kan man fort få mulighet til å skaffe seg gode flybilletter til Tenerife eller Gran Canaria. Dersom man ønsker å reise til fastlandet finnes det som regel også en rekke restplasser til selveste hovedstaden Barcelona. Denne byen har en rekke severdigheter og vakker arkitektur å by på, og vil virkelig være en helhetlig opplevelse. 

Norge

Mange forbinder restplasser og spontane reiser med syden og varme strøk, men det bør virkelig også vurderes å reise innad i vårt eget land. Norge har nemlig en rekke vakre naturperler å by på for alle og enhver. 

Ta en spontantur til Farris bad i Larvik og nyt utsiden fra Norges beste spa-hotell, eller reis til Finnmark og forelsk deg helt i det snødekte landskapet. Man kan ta en helgetur til Kristiansand for å besøke Dyreparken, eller man kan ta en byvandring i Bergen sentrum. Uansett hvor man velger å dra vil man alltid være garantert spektakulær natur når man reiser i Norge. 

Storbyer

Restplasser og billige spontanreiser trenger ikke nødvendigvis heller å være til varmere strøk. Det er selvfølgelig den mest populære varianten av dem, og det er ikke til å stikke under en stol at de fleste reisene gjerne går til Hellas, Spania eller andre varme land. 

Men man kan fort også finne gode og billige spontanreiser til for eksempel Paris i Frankrike, Roma i Italia, London i England, eller Berlin i Tyskland. Mulighetene er mange, og selv om reisen i seg selv er spontan og lite planlagt bør man allikevel bruke noen minutter på å finne ut hvor man har aller mest lyst til å dra. Planlegg utfra hva du er mest opptatt av å gjøre i ferien. Storbyer passer for de som liker at det skjer litt.