Lån

Har du noen gang tatt opp et lån? Da bør du følge med her. Lån er en fin måte å kjøpe ting som vi trenger eller betale tilbake lån som vi har tatt opp andre steder. Et bank lån er en ryddig form for å låne penger. Når du låner penger av din bror, samboer eller nabo så er ting ikke like greit. Det kan fort bli misnøye om du ikke betaler i tide og konsekvensen ved og ikke betale i tide kan også være kjedelig å gjøre noe med. Kanskje vil naboen ha noen flere prosenter eller så vil han kanskje ha tilbake pengene, penger som du ikke har. Det samme problemer gjelder selvfølgelig når den du har lånt penger av plutselig vil ha pengene tilbake. Dette er et typisk problem. Naboen låner deg 200.000 kroner over 5 år, men så kommer han tilbake året etter og sier at han må ha pengene tilbake.

Betale tilbake?

Sett deg ned og tenk litt etter. Hvor mange lån har du og hvilke typer lån har du. Det er fort gjort at vi har flere lån og flere forskjellige typer lån. Når du tar opp lån er det enkelt å glede seg over at man har fått lånet, så glemmer man litt det faktum at lånet faktisk skal betales tilbake hver neste måned. Det er ikke så lett og alltid huske på da det er fort gjort å glemme lån og glemme betalinger.

Har du noen gang glemt å betale på ditt forbrukslån? Vi har alle opplevet og ikke levere der vi gjerne skulle ha levert. Når du glemmer å levere så går det utover deg. Når du glemmer å betale på et lån går det utover deg og alle de som avhenger av deg og din betalingsevne. Når du ikke betaler så blir det dyrere. Når du bruker mer penger på noe et sted så bruker du mindre penger på noe annet et annet sted. Når det presser på og det er tøft å betale så må du ta en telefon til banken din.

Be om utsettelse

Vi har alle vært borti betalingsproblemer. Det er ikke gøy og ikke ha penger til å betale det du skylder. Vi vil alle gjerne betale det vi skylder når vi måtte skylde pengene. Er du en type som gjerne skulle fått betalt et lån som ikke har blitt betalt i tide må du få gjort det. Dropp gode middager og uteaktivitet. Spar penger og betal. Det vil lønne seg over tid. Når du også ikke får betalt på denne måten må du gå i dialog med banken din. Det er ikke så lett for banken din å gi deg mer penger, men de kan i hvert fall gi deg litt pusterom ved at de gir deg avdragsfritt noen måneder eller på andre måter lar deg betale mindre på det du skylder banken.