Hvordan telefonen oppfunnet? Her er hele historien til telefoni siden 1876!

Innlegget er sponset

Telefonen er et viktig kommunikasjonsmiddel som har blitt brukt i over et århundre. Den første telefonen ble oppfunnet av Alexander Graham Bell i 1876, og siden den gang har den gjennomgått mange forbedringer.

I dag er det nesten umulig å forestille seg et liv uten en telefon. Telefonen ble oppfunnet av Alexander Graham Bell i 1876. Han var en skotsk-amerikansk oppfinner som bodde i Canada på den tiden. Hans oppfinnelse var en resultat av hans interesse for å lage en enhet som kunne sende lyd over lengre avstander.

Han kalte sin oppfinnelse for «telefon», som er gresk for «fjern». Bell fikk patent på sin oppfinnelse i 1876, og i 1877 grunnla han Bell Telephone Company. I 1877 ble den første telefonen lansert, det tok ikke lang tid før andre selskaper begynte å lage sine egne telefoner, og i 1879 hadde over 12.000 telefoner blitt installert i hjem og bedrifter over hele USA.

I begynnelsen var telefonene veldig enkle å bruke. Du måtte bare koble telefonen til en vegguttak, og deretter kunne du begynne å snakke. Selv om dette var en enkel måte å bruke telefonen, var det også veldig upraktisk. For eksempel, hvis du ville ringe til noen som bodde i en annen by, måtte du først ringe opp et mellomliggende sentralt og be dem sørge for at du ble koblet til den riktige personen. Du måtte bare koble telefonen til en vegguttak, og deretter kunne du begynne å snakke.

alle bruker telefonen hele tiden
alle bruker telefonen hele tiden

Når ble telefonen mainstream?

Det tok ikke lang tid før denne nye teknologien begynte å bli brukt av bedrifter over hele verden. I løpet av de neste tiårene utviklet telefonen seg raskt, og det ble stadig vanligere å se folk bruke den i hverdagen. Når tale-telefonen ble introdusert i 1930-årene, ble det enda enklere å bruke telefonen, og den ble snart en del av hverdagen for mange amerikanere og nordmenn.

Hvorfor er telefoner så revolusjonerende?

Telefoner har gjort oss i stand til å holde kontakten med våre kjære, uansett hvor i verden de måtte befinne seg. De har også bidratt til å gjøre hverdagen vår mer effektiv, ved at vi kan få ting gjort raskere og enklere. I dag er det nesten umulig å forestille seg en hverdag uten en telefon. De fleste av oss bruker denne teknologien til å gjøre en rekke forskjellige ting, som å sende og motta tekstmeldinger, ringe våre venner og familie, surfe på internett og så videre. I dag er det så enkelt at du kan sammenligne billigste mobilabonnement, som gir deg tilgang til data og roaming. Mens før var det kun mulig å prate!

Verdens første mobiltelefon
Verdens første mobiltelefon

Hvor mye kostet den første mobiltelefonen som ble oppfunnet?

Den første telefonen kostet 159,99 dollar og hadde et kamera på 2 megapiksler. Dette var en enorm pris for en telefon på den tiden, men det var den første telefonen med et innebygd kamera, noe som gjorde den veldig populær. Kameraet tok ikke bare vanlige bilder, men det kunne også ta videoer, noe som var helt nytt på den tiden. Telefonen hadde også en rekke andre funksjoner, som for eksempel en innebygd MP3-spiller, en minnekortleser og en FM-radio.

Forskjellen på telefoner idag, sammenlignet med i år 1877

De fleste moderne telefoner har en rekke forskjellige funksjoner og apps som gjør dem til en fullverdig datamaskin. Det er for eksempel mulig å surfe på nettet, sende og motta e-post, spille spill, ta bilder og videoer, lytte til musikk og mye mer. Det er ikke lenger nødvendig å ha en egen datamaskin for å kunne gjøre disse tingene, fordi mange av dem kan gjøres på en smarttelefon.

Telefoner har også blitt en viktig del av sosiale medier, fordi det er en enkel måte å holde kontakten med venner og familie på. Det er for eksempel mulig å sende meldinger, bilder og videoer til andre via tjenester som WhatsApp, Facebook Messenger eller Snapchat. I tillegg er det mulig å bruke telefonen til å betale for varer og tjenester, for eksempel via Apple Pay eller Google Pay. Dette gjør det enkelt og praktisk å handle, og man slipper å bære rundt på mye kontanter. Telefoner idag er derfor mye mer enn bare en enhet for å sende og motta samtaler, og de har blitt en viktig del av mange menneskers hverdag.