Gjør deg klar for våren – med lettere sko og bekledning

Når vinteren er som mørkest er det nesten så at man mister håpet, vil det virkelig bli vår noen gang? Heldigvis kommer de lysere tidene før eller senere, og da skjer endringen ofte raskt. På tide å pakke unna vintersko og tjukke klær, nå er tiden inne for lette sko og luftige klær!

Pass godt på føttene dine

Føttene utsettes for mye i løpet av en dag, særlig hvis du er i jevnlig fysisk aktivitet. Det er selvfølgelig positivt å være i aktivitet, myndighetenes råd er minst 150 minutter aktivitet med moderat intensitet i løpet av en uke, men husk på hva føttene dine må gjennomgå. I forbindelse med løping viser enkelte beregninger at foten utsettes for en belastning som er hele fire ganger kroppsvekten, derfor vil god demping være nyttig for mange. Gode joggesko, som for eksempel Asics sneakers, har en såle som bidrar til å dempe noe av belastningen når foten din treffer bakken.

Et annet aspekt er å velge sko som puster og gir føttene luft. Det kan være godt for føtter som har vært «innestengt» i vintersko i mange måneder.

Lette materialer og flere lag

Våren kan være en litt lunefull periode når det gjelder vær, som kjent er det ikke utenkelig at det kommer snø på selveste 17. mai. Derfor kan det være smart å tenke lag på lag når du rydder frem vårgarderoben, det gjelder både i hverdagen og hvis du skal på en treningstur.

En lett vest er et fint plagg å ha om våren, igjen både på vanlige turer og til trening. Løpevesten kan være et godt komplement de dagene du er klar for shorts og t-skjorte, samtidig som det fortsatt er litt kaldt i luften. Det er ikke så mye mer som skal til, med et par nye joggesko og en praktisk vest gir du vårgarderoben et aldri så lite løft.


Publisert

i

av

Stikkord: