Et par tips

Forbrukslån

De fleste lån beskrives og snakkes om av media ganske ofte. En av de aller mest omtalte lånene må være forbrukslånet som vi hører om til stadighet. Det finnes nesten ikke grenser på hvor mye som omtales og hvor ofte disse omtalelsene blir brukt om og om igjen. Når det kommer til forbrukslånet er det vanlig at vi hører om de samme gamle klisjeene uten at det hjelper så veldig mye. Veksten av lånene går opp som betyr at folk liker det de hører eller så liker de resultatet av det lånet faktisk gjør.

 

Planlegg nedbetalingen

Det er ikke farlig å låne penger og det er også ikke dumt å låne penger. Lån av penger er faktisk så smart at flere og flere ultra rike låner nå penger, mer enn aldri før til ting som de kanskje ikke ville ha lånt penger til tidligere. Ser vi må huslån så låner artister og milliardærer penger til å kjøpe seg hus enn å bruke penger de allerede har fordi det koster så lite å låne penger. Har du penger så er det ikke nødvendigvis det beste å bruke disse pengene på det som det koster å kjøpe et hus. Når rentene er lave så kan du bruke pengene dine på andre ting som kanskje gir deg enda mer penger. Ser vi på bedrifter så er det bedre om du har penger å bruke disse pengene på å starte noe nytt enn å drive som før.

 

Når du først har lån eller planlegger lån er det viktig at du planlegger hvordan du betaler ned dette lånet. Tenk igjennom om du skal bruke mye tid eller kortere tid på å betale ned lånet. Dette har mye å si på din private likviditet.

 

Reduser forbruket

En av de aller viktigste tingene med lån er å redusere forbruket ditt slik at du kan betale ned lånet så raskt som mulig. Det hjelper ikke om du vil redusere kostandene dine senere. Du må alltid ligge på forskudd slik at du får det du trenger til å dekke dine kostnader med mer. Det aller viktigste for deg er at du dekker lån og andre kostnader hver eneste dag, og har litt til overs når dette er gjort. Vi har alle mange kostnader som ikke er så viktig og i den grad må du trå til for å få bort dise.

 

Refinansier gjeld

Refinansiering er et klassisk aspekt av lån. Det koster mye å ha et lån så ikke noe er bedre enn å finne den billigste refinansiering av lån slik at man slipper å sitte i en situasjon hvor man betaler masse for noe som finnes enda billigere et annet sted. Penger er det samme uansett hvor man får de fra. Det samme gjelder for rentene også. Hvorfor betale mye når du kan betale lite? Finn den beste renten for deg og hjelp deg selv til å få renten du fortjener.