Bytte mobilabonnement?

Alle bruker mobiltelefon. Mobilabonnementene varierer i pris så det er lett å falle i en felle hvor du betaler mer for mobilabonnementet en det du trenger å gjøre. Mobil koster penger, men det bør ikke koste mer enn det du trenger å betale eller det du har råd til etter bruken du ønsker.

Mobil er ikke som strøm

Strøm er strøm og det er ikke noe kvalitetsforskjell på strømmen. Bytter du fra en strømleverandør til en annen er det fortsatt samme strømmen du får i stikkontakten. Det samme gjelder ikke for mobiltelefoni. Bytte av operatør kan ha mye og si for din velvære og bruk av mobilen.

Dekning er en av faktorene som skiller forskjellige mobiloperatører i Norge. Opplever du dårlig dekning kan det være et godt signal på at du bør bytte mobiloperatør til en annen. Det samme gjelder hvis du får høye mobilregninger. Da bør du også tenke på å bytte til noen andre som kan gi deg en bedre pris.

Når du bytter mobilabonnement må du passe på å sjekke hvilke nettoperatør de bruker. Selv om det er mange forskjellige abonnement i Norge er det ikke så mange forskjellige mobilnett. Det er kun 3 mobilnett i Norge. Disse opereres eller drives av Telenor, Telia og ICE.net. Sliter du med dekningen så må du bytte abonnement til et abonnement som opererer på en av de to andre nettene. Sliter du med dekningen kan det være smart å sjekke dekningskartene til de 3 forskjellige nettene. Vet du først hvilke nett som passer deg best ut ifra hva slags dekning du trenger, kan du deretter handle mobilabonnement etter hva som er best for ditt dekningsbehov.

Når du har oversikten over hvilke nett som passer deg bør du lete etter et billig mobilabonnement som passer deg bra ut i ifra nettbehovet. Når du har funnet abonnementet er det bare å bestille skifte av operatør på internett. Det er fort gjort. Et par tasteklikk så er din nye sim-kortet på veien i posten. Sim-kort kommer klare til bruk, så det er bare å putte inn i telefonen og starte å ringe. Når du bytter operatør er det viktig at du huker av på å beholde det samme nummeret som du hadde hos gammel operatør. Da er det ingen behov for å melde fra til alle venner og kjente om at du har byttet telefon, men du er fortsatt like lett å få tak i.

Når du huker av for å beholde ditt gamle nummer vil din gamle og nye operatør snakke sammen slik at nummeret blir overført uten at du trenger å komme i midten av den diskusjonen. Den gamle operatøren må også overlevere nummer og informasjon om deg til den nye operatøren slik at det ikke er noe tvil om at din nye operatør tar over ditt mobilabonnement så raskt som mulig.

Bruk mobilen

Den er et fantastisk verktøy i jobb, skole og hjemme. Den kan ta hånd om planleggingen av dine gjøremål, styre lys og strøm, samt gjøre mye av jobben på jobb.