En mann som sitter og venter på sitt neste fly etter en besilt reise med sitt kredittkort.

Bonus og fordeler med kredittkort – Beste for reise

Vet du hvilke bonus du kan få med ditt kredittkort? Kredittkort er en type betalingskort som gir kortholderen muligheten til å handle på kreditt, det vil si å låne penger for å betale for varer og tjenester. Men det er ikke bare denne muligheten til å kjøpe på kreditt som gjør kredittkortene attraktive for mange. Mange kredittkort tilbyr også en rekke bonuser og fordeler som kan være svært gunstige for kortholderen.

Ofte vil du også ha muligheten til å velge en spesiell kategori som gir deg ekstra fordeler, for eksempel ekstra rabatter på mat eller drivstoff. Noen kort gir deg også tilgang til spesielle arrangementer eller konsertbilletter. Her kan du se ulike bonuser og fordeler du kan få med kredittkort.

Dette er de vanligste fordelene

En av de vanligste fordelene ved kredittkort er bonuspoeng eller cashback. Dette betyr at kortholderen får tilbake en prosentandel av det han eller hun bruker kredittkortet til å betale for. Dette kan variere fra kredittkort til kredittkort, men mange kredittkort tilbyr for eksempel 1-2% cashback på alle kjøp eller høyere prosenter på bestemte kjøp, som for eksempel mat, bensin eller reiser. Disse bonusene kan være svært gunstige for kortholderen og kan hjelpe til med å redusere kostnadene ved daglige utgifter.

En annen vanlig fordel med kredittkort er reiseforsikring. Mange kredittkort tilbyr ulike former for reiseforsikring, inkludert reiseforsikring for ulykker og sykdom, avbestillingsforsikring, og forsikring for tapt eller forsinket bagasje. Dette kan være en stor fordel for de som reiser mye og kan hjelpe til med å redusere kostnadene og stresset som kan oppstå i forbindelse med uforutsette hendelser på reise. Du kan se alle mastercard som er tilgjengelig i Norge her.

Få bonuser som rabatt på din reise

Noen kredittkort tilbyr også andre fordeler, som for eksempel rabatter på hotell, leiebil, restauranter og klesbutikker. Noen kredittkort gir også tilgang til eksklusive arrangementer og tilbud. Dette kan være en flott måte å spare penger på og få tilgang til arrangementer og tilbud som ellers ville vært vanskelig å få tak i.

En annen fordel med kredittkort er muligheten til å bygge kredittscoren din. Hvis du bruker kredittkortet ditt på en ansvarlig måte, det vil si betaler regningen i tide hver måned, kan det bidra til å øke kredittscoren din. Dette kan være spesielt viktig hvis du ønsker å få lån eller andre tjenester senere.

Få hjelp hvis du blir svindlet

En god bonus for kredittkort kan være trygghet fra din leverandør. Det er også verdt å nevne at mange kredittkort tilbyr ekstra beskyttelse mot svindel og misbruk. Hvis noen misbruker kredittkortet ditt eller bruker det til å kjøpe varer og tjenester uten din tillatelse, vil du vanligvis ikke være ansvarlig for disse kostnadene. Dette kan gi deg ekstra trygghet og beskyttelse når du bruker kredittkortet ditt.

Vi har også skrevet en artikkel om inspirasjon til din neste spontanferie

Bygg kredittscore med kredittkort

En annen fordel med kredittkort er at de kan hjelpe deg med å bygge kredittscoren din. Hvis du bruker kortet på en ansvarlig måte, ved å betale regningene i tide og ikke ha for høy gjeldsbelastning, kan du øke kredittscoren din over tid. Dette kan igjen gi deg bedre vilkår og renter hvis du trenger å ta opp lån i fremtiden.

Dette må du passe deg for

Det er viktig å huske på at kredittkort kan være en kilde til gjeldsproblemer hvis de ikke brukes på en ansvarlig måte. Det er viktig å ikke bruke kortet til å kjøpe ting du ikke har råd til å betale tilbake, og å betale regningene i tide for å unngå gebyrer og høye renter.

Oppsummering

Bonus på kredittkort kan sørge for mange fordeler, som kan variere avhengig av kortet du har og hvordan du bruker det. Noen vanlige fordeler inkluderer cashback, rabatter og poeng som kan løses inn for reiser, hotellopphold og andre belønninger. Andre fordeler inkluderer reiseforsikring, gratis hotellnetter og andre fordeler som kan være spesielt nyttige for hyppige reisende.

Husk også at noen kredittkort kan ha årlige gebyrer eller høyere renter enn andre, så det er viktig å vurdere alle kostnadene og fordelene før du bestemmer deg for et kort. Alt i alt kan kredittkortbonuser og fordeler være en flott måte å få mest mulig ut av dine daglige kjøp og reiser. Ved å velge riktig kort og bruke det ansvarlig, kan du nyte en rekke fordeler og spare penger på lang sikt.


Publisert

i

av

Stikkord: