Bitcoin

Valuta og verdi

Bitcoin er et fenomen som ikke kommer til å ta slutt med det første. Når man først får etablert en valuta som folk bruker så er det få grunner til at man skal slutte å bruke denne valutaen. Det eneste som kan endre selve bruker er om valutaen raser i verdi. Vi ser dette om og om igjen at land kommer i situasjoner der valutaen faller i verdi og som et resultat av dette går prisene i været. Russland gikk igjennom dette i 1998 mens Venezuela går igjennom dette nå i 2018. Siden vi kjøper mat som er produsert i andre land, vi kjøper biler som er produsert i andre land og metaller og deler som noen eksempler blir det veldig vanskelig å unngå handel som skjer i andre land eller med andre land.

Når denne handelen blir påvirket av lave priser eller på andre måter av dårligere kår enn det man er vant til så tar det veldig på at ting begynner å endre seg. Det er viktig å tenke på at folk lever og ånder for mat og andre primærbehov. Når dette blir påvirket kan det fort føre til krise, traumer og andre ting som virkelig kan ødelegge for hvordan vi tenker på måten vi lever på.

Bitcoin og investeringer

Bitcoin er en valuta som du og jeg kan bruke som hvilken som helst annen valuta. Det er ingen forskjell på om du har en valuta som Bitcoin eller om du kroner, sånn i prinsippet. Det som er så fint med valuta er at du kan betale med den eller så kan du spekulere i den. Tusenvis av mennesker jobber med akkurat dette hver eneste dag. De spekulerer i hvordan man skal tjene penger på å kjøpe dollar og når den skal selger for å tjene litt på den. Dette gjøres hele tiden. Det kjøpes og selges eiendeler konstant slik at det kan tjenes penger der hvor det må tjenes penger. Dette er menneskeskapt og grunnen til at vi alle jobber. Vi må tjene penger på at ting forandres og endres.

Skatt

Når du kjøper noe og selger det deretter til en gevinst er det ikke sikkert du trenger å betale skatt av dette. Eier du en bil som du bruker og selger denne med gevinst vil du ikke betale skatt på dette. Dette endrer seg når man kjøper og selger aksjer, valuta og Bitcoin. Når du skal kjøpe Bitcoin og selger det igjen vil du forhåpentligvis sitte igjen med en gevinst. Du må skatte av denne gevinsten. Handler du igjennom ditt egent selskap så er det litt lettere og du kan komme deg unna noen kostnader som kan legges på det du har tjent for å redusere din gevinst og også skattebyrden. Skatt er en kostnad staten tar for at du for lov til å drive business akkurat der. Det kommer mye godt av skatten.